Jaaaa, we kenne weer culinair kanen… Op 24, 25 en 26 mei 2019 wordt de Koopgoot weer de Kookgoot. Een goot vol met pop-up keukens, terrassies, gratis vreterijtjes, kookdemo’s, streetfood en koffiekarretjes.

Programma

Bekijk hieronder het programma van alle kook-demo’s. Diverse Rotterdamse chefs koken de lekkerste gerechten waarvan je gratis kunt genieten aan de lange sjiek gedekte tafel.

Meestal is er nog wel plek aan tafel. Pies je naast de pot? Pak lekker een terrassie, geniet van streetfood of schuif aan bij één van de pop-up restaurants.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Bijenkorfzijde

Groenten zonder Grenzen

12:00 – 13:00
Eén derde van al het voedsel wordt weggegooid terwijl het nog helemaal in orde is, zo ook in Rotterdam. Groenten Zonder Grenzen (GZG) bestrijdt voedselverspilling door overschotten groente, fruit en graan van Rotterdamse markten op te halen. Deze geredde groenten worden vervolgens met grenzeloos veel liefde door vrijwilligers bereid tot duurzame veganistische maaltijden. Toegankelijk voor iedereen. Zo worden niet alleen de stad maar ook haar inwoners een stukje gezonder! Normaliter wekelijks te proeven en bewonderen in De Kip (Huis van de Wijk), nu een eenmalige pop-up in de KOOKGOOT.
www.groentenzondergrenzen.nl 


Zegro Wijnmakerslunch met NRC

13:45 – 15:45
Nieuw Rotterdams Café, in de volksmond NRC, is een begrip in de populaire Witte de Withstraat. Dit Metropole Café transformeert ieder weekend van café-restaurant in club. Bij NRC eet je burgers, vegan, small bites, verschillende proefplanken, diners of goede salades. De taartvitrine is befaamd net als de wijnkaart en de cocktails. De dj’s van NRC zorgen na het diner in de verschillende ruimtes voor de beste beats.

NRC staat bekend om de slogans ‘First we eat, then we dance’ en ‘Viva Las Vegan’. Deze laatste is meteen een tipje van de sluier wat wij tijdens het Kookgoot weekend in de Koopgoot gaan laten zien.

Eten moet verbinden en we willen onze gasten allerlei lekkere gerechten aanbieden, dus ook compleet vegan. Zo kunnen vrienden met verschillende eetstijlen dus gewoon met elkaar eten, zowel de carnivoor als de veganist.
www.nieuwrotterdamscafe.nl


Zadkine Horeca College: het nieuwe gastvrij!

16:30 – 17:45
Ontmoeten, ervaringen delen en maximaal genieten: dat is waar het bij onze gasten om draait! Bij het Zadkine Horeca College leren en ervaren studenten in de praktijk wat het betekent om de optimale beleving te creëren. Alle kneepjes van het vak leren ze in state-of-the-art keukens. Ook het nieuwe gastvrij ervaren? De talenten en hun docenten laten tijdens de Kookgoot zien wat ze kunnen!
https://www.zadkine.nl/StuderenBijZadkine/Studiewijzer/Colleges/Horeca%20College.aspx


Three – Contemporary Asian Cuisine

18:30 – 19:45
Restaurant Three biedt haar gasten een nieuwe ervaring op het gebied van Contemporary Asian Cuisine. De keuken van Three heeft 3 verschillende dinerstijlen: Aziatische gerechten, Sushi en Robatayaki. De Robata is een grill waar het eten op houtskool op lagere temperatuur bereid wordt. Deze manier van koken geeft het eten een karakteristieke smaak.
www.restaurantthree.nl


De Rotterdamse Bieren-proeverij

20:30 – 21:30
Onder leiding van een professionele biersommelier, leer je een aantal bieren kennen. Aan de hand van een aantal (speciaal)bieren, kom je alles te weten over bier, het brouwproces en de smaken van de te proeven biertjes.


Live Optreden Maan

vanaf 21:30
Op deze vrijdag zijn de winkels in Rotterdam tot 23:00 uur geopend. En hoe kunnen we deze extra late koopavond beter aftrappen dan met een spetterend optreden van Maan! Na het optreden van Maanwordt de rest van je shopavond muzikaal aan elkaar gedraaid door een DJ. Genoeg te beleven dus in de Goot!

HEMA-zijde

Wafels versieren met Royal Smilde

12:00 – 12:45
Schuif aan en versier je eigen vers gebakken wafel! De meiden van Royal Smilde bakken een grote stapel verse wafels die je zelf kunt komen versieren én opsmikkelen. Kies je voor roze, groen, knapperig of een lekker sausje; je mag het helemaal zelf weten!


Kookstudio Meerema

13:00 – 14:00
Chef Sieberen Meerema neemt je mee op een proeftocht langs smaken van het seizoen. Hij maakt asperges, het witte goud. Hoe maak je ze klaar en hoe eet je ze het lekkerst? Daarna is het tijd voor zoet! Aardbeien, rabarber, de heerlijke smaken van de lente en zomer. Sieberen vertelt honderduit over bereiden, ingrediënten, smaken; laat je meenemen op deze smakelijke tocht.

www.kookstudiomeerema.nl


Kookstudio Meerema

15:00 – 16:00
Chef Sieberen Meerema neemt je mee op een proeftocht langs smaken van het seizoen. Hij maakt asperges, het witte goud. Hoe maak je ze klaar en hoe eet je ze het lekkerst? Daarna is het tijd voor zoet! Aardbeien, rabarber, de heerlijke smaken van de lente en zomer. Sieberen vertelt honderduit over bereiden, ingrediënten, smaken; laat je meenemen op deze smakelijke tocht.

www.kookstudiomeerema.nl


Kookstudio Meerema

16:30- 17:30
Chef Sieberen Meerema neemt je mee op een proeftocht langs smaken van het seizoen. Hij maakt asperges, het witte goud. Hoe maak je ze klaar en hoe eet je ze het lekkerst? Daarna is het tijd voor zoet! Aardbeien, rabarber, de heerlijke smaken van de lente en zomer. Sieberen vertelt honderduit over bereiden, ingrediënten, smaken; laat je meenemen op deze smakelijke tocht.

www.kookstudiomeerema.nl


Kookstudio Meerema

18:00 – 19:00
Chef Sieberen Meerema neemt je mee op een proeftocht langs smaken van het seizoen. Hij maakt asperges, het witte goud. Hoe maak je ze klaar en hoe eet je ze het lekkerst? Daarna is het tijd voor zoet! Aardbeien, rabarber, de heerlijke smaken van de lente en zomer. Sieberen vertelt honderduit over bereiden, ingrediënten, smaken; laat je meenemen op deze smakelijke tocht.

www.kookstudiomeerema.nl

Bijenkorfzijde

Volgt

12:00 – 13:00


Zegro Wijnmakerslunch met Vandal

13:45 – 15:15
“There’s a little vandal in all of us”

Vandal heeft een passie voor de Japanse en Mediterrane keuken, dit komt samen in een fusion cuisine. Daarbij adviseren ze graag over de geselecteerde wijnen en sprankelende cocktails. De naam Vandal komt voort vanuit de liefde voor Street Art (waarin de kunstenaar gezien wordt als vandaal), wat ook terug te vinden is in het interieur. Tijdens de Zegro Wijnmakerslunch nodigt Zegro een internationale wijnmaker uit, om een aantal mooie bijpassende wijnen bij de gerechten te schenken.

www.vandal-rotterdam.nl


Sharp Sharp

15:45 – 16:45
Sharp sharp (Zuid-Afrikaans voor cool, te gek, liefde). Renate en Frank (ontwerpers, veganisten, foodies, reizigers, dromers & partners in de liefde) begonnen hun avontuur in april 2014 met het verkopen van taartjes uit oude baklava blikken. Dit werd direct beloond met het winnen van een prijs voor het beste Foodconcept van de Rotterdamse Oogst. 5 jaar later runnen zij naast hun plantaardige bakkerij, ook een cakebar met groot assortiment taartjes en een bakery cafe, waar 99% van de gerechten uit eigen bakkerij komt. Leveren we onze plaatjes door heel NL aan meer dan 100 bedrijven.

www.sharpsharp.nl


Melief Bender

17:15 – 18:15
Het oudste café van Rotterdam bestaat sinds 1876, toen de weduwe Th. Bastiaanse een tapperij aan de Binneweg opende. Het dranklokaal zou uitgroeien tot een van de bekendste cafés van de stad. Je kunt er terecht voor lunch, diner en zelfs voor een High Beer. Op 25 mei verhuist een gedeelte van Melief naar de Kookgoot, de bekendste winkelstraat van Rotterdam. Kom proeven en genieten!

http://www.meliefbender.nl

 


HEMA-zijde

Het Zesde Geluk

12:00 – 13:00
Smaakexplosies, gezelligheid en culinaire ervaringen, daar draait het om bij kookstudio het Zesde Geluk

Samen met collega’s organiseert Jinai Looi kookworkshops; van authentiek Grieks tot de verfijnde Aziatische keuken. De Chinese kookworkshops zijn zelfs inclusief een unieke rondleiding in een Aziatisch supermarkt met uitleg van producten en ingrediënten. Bij Het Zesde Geluk kun je ook terecht voor bijzondere caterings voor bedrijven en privé feesten. De dagverse ingrediënten die in de wereldgerechten gebruikt worden, komen bij Rotterdamse ondernemers vandaan.

https://www.facebook.com/Het-Zesde-Geluk-500716897124034


La Buvette

13:45 – 14:45
De ideale plek voor lunch, diner of zakelijke afspraak in hartje centrum van Rotterdam. Waan je in Franse sferen, geniet van het uitzicht over de Coolsingel en proef de huisgemaakte heerlijkheden uit de Bourgondische keuken.

In het hart van de stad Rotterdam, pal aan de Coolsingel, vindt je grand café La Buvette waar je welkom bent voor een zakelijke afspraak, een smaakvolle zakenlunch of heerlijk borrelen tijdens het shoppen.

www.la-buvette.nl


Pittige Tante

15:30 – 16:30
Bij Pittige Tante is niets te gek, een mix van oosterse en Europese gerechten, zoet, hartig, pittig. Sinds de Pittige Tante 11 jaar was, had zij al een passie voor koken. Met haar Nepalese roots en ervaring in veel verschillende keukens, kan het alle kanten op.

http://www.cateringpittigetante.nl


Hans Worst

17:15 – 18:15
Sinds 2002 is Hans Worst te vinden op de Coolsingel en Beursplein waar de geur je lokt naar de hotdogkraam waar het allemaal gebeurt. Hans maakt legendarische hotdogs, worsten die volgens eigen zeggen “dil, vet en lekker” zijn. Volgens eigen receptuur en gemaakt van biologisch vlees. Hans is inmiddels (onofficieel) cultureel erfgoed en misschien is zijn nieuwe biersaus dat binnenkort ook wel. Tijdens de Kookgoot proef je deze saus – geheime receptuur! – en beoordeel je zelf of dit ook legendarisch erfgoed gaat worden.

www.hansworst.nl


Bijenkorfzijde

Gastrobar Ster

12:00 – 13:00
Nadat chef Terry Priem ruim 8 jaar als mede-eigenaar en chef heeft gewerkt bij restaurant Allure heeft hij afgelopen maart de deuren van zijn eigen Gastrobar Ster geopend in Kralingen. Gastrobar Ster heeft naast barbites ook 15 gerechten op de kaart staan, waaronder de signature dish; het bekende kerrie-ijs. De gerechtjes zijn wat kleiner zodat er meerdere te bestellen zijn en je op deze manier ook van een shared dining kan genieten.

www.gastrobarster.nl


Restaurant/chef volgt nog

13:45 – 15:15


Brasserie Nieuw Noord

15:30 – 16:30
Na een indrukwekkende loopbaan bij bedrijven als Floor, de Euromast, Destino, NRC en Hotel New York, besloot Rose Tieleman in 2016 dat het tijd was voor haar eigen horecazaak. Al snel was het plan voor Brasserie Nieuw Noord geboren. Een typische brasserie met Franse elegantie, maar met een robuust Rotterdams tintje. Ze bundelde haar kennis en ervaring met die van haar vader, Aryan Tieleman, hij runde horecazaken als Hotel New York, de Euromast, Loos en het Westerpaviljoen.

www.brasserienieuwnoord.nl


Rijntje

17:00 – 18:00
Rijntje is een gezellig klein restaurant waar je tussen de vintage meubels kunt genieten van de Franse keuken. Wanneer het lekker weer is, zit je op het terras aan het water met een prachtig uitzicht over de Rotte.

De naam van het restaurant komt van de 19e eeuwse Rijntje, die het schopte van timmermansdochter tot keukenmeid in kastelen. Koken voor haar kinderen en koningen. Maaltijden voor de gewone burger tot de elite: Rijntje’s dagelijkse kost. Rijntje serveert maandelijks wisselende Franse klassiekers en schenkt daarbij heerlijke wijnen.

www.rijntjerotterdam.nl


HEMA-zijde

Urumqi Oeigoer

12:00 – 13:00
Het Urumqi Restaurant in Rotterdam is het eerste originele Oeigoerse restaurant in Nederland. De Oeiguren komen uit Noord-West China met hun geheel eigen cultuur en zeer bijzondere keukenn. Maak in de demo kennis met de authentieke traditionele Oeigoerse gerechten, van mild tot kruidig.

www.urumqirestaurant.nl 


La Fuga

13:45 – 14:45
De desserts van La Fuga zijn legendarisch. Kom het proeven in de KOOKGOOT op zondag 26 mei. Bedenk bijvoorbeeld eens hoe lekker een ‘snicker cheesecake’ of een ‘mojito strawberry’ zou smaken… Allemaal van hun hand en heel misschien wel te proeven tijdens de kookdemo van La Fuga.

https://facebook.com/LaFugaRotterdam


91Spices

15:30 – 16:30
De Indiase keuken is divers, kleurrijk en natuurlijk: vol van kruiden en smaken. 91Spices is geïnspireerd op de keuken van het mooiste land ter wereld: India. En bij 91Spices kijken ze naar het land als één geheel. Van het noorden tot het zuiden. En zo heb je in het restaurant de kans om in een kleurrijke omgeving alle traditionele Indiase gerechten te proeven.

http://91spices.nl


Restaurant/chef volgt nog

17:15 – 18:15

Hebbie een code? Vul em in!